Lördag den 17 Juli

Hejhej, är i Täby nu över helgen åker hem imorgon, men jag har iaf handlat lite på både hööks och Horze.
På hööks i uplandsväsby är det verkligen sämst, man hittar aldrig nåt man vill, men jag köpte iaf två t-shirts där.
På Horze så kunde jag verkligen inte låta bli att köpa ett schabrak och benskydd med samma färg. Det var i en assnygg blå, ungefär som mitt pannband så det komemr matcha asbra :D Jag som inte skulle köpa nå nya hästsaker (A) jag antar att jag är ett hopplöst fall ;D

Senskydd 2 st

Franklin B

Har ridit Paulines (Polle) unghäst Franklin nu tre gånger, för att polle är i Turkiet ( tror jag) ? :P
Franklin är ett svenskt halvblod eller som det heter nu svensk varmblodig häst, han är 4år, valack på cirka 165cm i mankhöjd.
Iaf första gången jag red han tyckte jag att han var otroligt seg, man kan inte gissa att han är en unghäst för han är så himal lugn och snäll också. Skulle i vilket fall hoppa ett litet hinder med han och jag var så överdrivet försiktig för att inte ta han i munnen överhindret, så det blev mer att jag åkte häst.. Franlin stannade och bröt ut och jag kom i obalans, sen så behövdes det inte mycket för att jag skulle flyga, han bara bockade till så flög jag xP Vet att det första jag tänkte skiiit Franklin men det gick iaf att fånga han fort, men sen kommer jag inte ihåg så mycket mer av ritten. Fick väl troligtvis en lätt hjärnskakning. Men jag fick iaf veta att jag hjade upprepat mig hela vägen hem och jag var inte tyst en sekund. Så himla skämmigt, det är asjobbigt att jag inte vet vad jag a och så..
Men jag blev ju inte rädd som tur var, fast jag brukar ju inte bli det heller :P Sen nästa gång jag red så lyckades jag också ramla av och det var för att Nita stannad pricis framför honnom och han lyssnar inte alls på mina hjälper varken fram elelr tillbka, röst eller vikt... Men i vilket fall så kände jag´att han tänkte hoppa upp på Nita så då försökte jag att styra ifrån han, men han lyssnade inte och hann att hoppa på henne, och då blev hon sur och pep till och då blev Franklin rädd och tvär snurrade runt. Jag var i obalans men höll mig kvar rätt så bra men då bockade han eller studdsade till och jag åkte rakt ner i mossan ^^ Jobbigt värre att lyckas åka av två gånger i rad! xP Resten av ritten var han lika seg som första gången och han lyssnar inte alls på hjälperna. Jag vet inte om man får ha sporrar och spö på unghäsar men det får jag inte ha på Franklin, och det skulle jag behöva.
Igår när jag red han så var han pricis som dom andra två gångerna, utom att han inte hade nån nosgrimma, så då blev det svårare att få stopp på han för han gapade ju bara ¨-¨ Så i en utav backarna som han skulle galoppera så  var han pigg :D ^^ men efter halva backen tyckte han att det var kul så han började på att bock lite, och han gör absolut inga svåra saker att sitta kvar på, men jagf villa ju få upp hans huvud och få stopp på han innan vägen där bilar kan komma. Men han kunde ju gapa rätt så mycket och fortsätta, men fick upp huvudet och fortsatte att galoppera en  bit till innan jag bröt av.

Min sammanfattning av Franklin är att han är väldigt seg och lyssnar inte på mina hjälper, men man kan inte hitta en så lugn och snäll unghäst och han är jätte snäll att pyssla om. Men vi två är inga bra matchningar helt enkelt.





Har såklart ridit Lirkabus under lovet, men orkar inte skriva nåt om det för det brukar inte hända så mycket där :P Men hon är ju alltid min favorit och en så hila kul häst <'3 Kan ju medela att jag badade med henne förra veckan me


RSS 2.0