Lektion

Hejsan, idag hade vi igenridning och jag fick ha Mystik. Har inte ridit Mystik mer än fyra gånger i hela mitt liv. Mystik är en korsning som är en liten sor häst, kanske runt 158cm. På lektionen hade vi markarbete som vi önskade och imorgon när vi ska rida igen så har vi önskat att ha hoppning. Hela lektionen gick helt okej, men jag hade sån huvudvärk och måde illa så orkade inte riktigt rida mitt bästa. Har nu anmält mig till buscupen och har anmält mig på Mr bean och Mystik. Mystik kanske inte är jätte smart med tanke på att jag typ inte har ridit honnom, men jag vill verkligen tävla en stor häst också :)

Ska sova nu, och som vanligt har jag inte orkat skriva något detaljerat. Men om det är några frågor är det bara att skriva till mig. Pusshej // Tove O



'

På lektionen idag så hade vi som en liten hopptävling som lektionsavslutning för den hära terminen.
Fick ha Mr Bean  och hoppade 80cm, men allt gick bara skit. Jag kan inte förstå riktigt för han var fin när jag red fram men sen när jag skulle börja hoppa så funkade inget, och han tog inga förhällningar eller lyssnade för min hjälper och han bara stannade hela tiden. Och när jag ändrade det Marit(ridläraren) sa, så blev det ingen skillnad. Och det känns så himla jobbigt då det känns som jag förstör Mr Bean, för han har ju varit så himla fin nu och sen så blir det så här.
Kan inte rktigt heller förklara hur det känns, mer än att jag blir så otroligt ledsen när det går så här. Det känns liksom som att det enda jag tycker är kul och lever för inte funkar alls, och i skolan så funkar det ju inte heller så bra så allt känns bara världelöst. Har nog bestämt mig nu att jag nog inte tävlar Mr Bean på hemmatävlingarna för det är väl ingen idé om det inte går bra nu och jag inte kommer hinna att träna honnom nå mer typ.
Och jag skulle uppskatta om ni struntar att prata skit om mig för jag är så jävla fjantigt eller så, men jag använder faktiskt bloggen för att skriva av mig och försöka lätta på allt jobbigt och all min press.

Nu så ska jag iaf ta en lång dusch och sen så måste jag plugga. ses // Tove O


Promenad

Idag har jag varit på promenad med Lirka, fick även med mig Sanna så det skulle bli lite roligare :)


(En oroligt snygg bild på mig och Lirka ;D )

(Tycker att bilden ser lite komisk ut ^^)

(Sanna och Lirka)


Bilder



Kan medge att vi var grymt snygga ;D

Polisrytteriet- Fotot: Josefin Björklund

(Vi och smurfarna ^^ )


Hovstallet

Stockholm

Hejsan, idag så gick jag upp klockan fem för att åka till stockholm halv sex med rid och häst. Imorse var jag så otaggad som det baras gick, men dagen har varit jätte bra! I bussen på väg ner sov vi nog alla en stund, sen så fulade vi oss en massa och knäppte otroligt fula bilder, haha jag såg typ helt grotesk ut på flera. När vi kom till upplands väsby så var vi rätt så bra i tidsschemat, så då blev det en tur in på Hööks och Horze, vilket jag gillade starkt :) Som vanligt så blev det i alla fall en sak jag fick med mig hem och det var ett träns med mässingfärgade spännen och ett snyggt pannband. (Bild nedanför) Är dock inte helt såld på nosgrimman, men jag struntar typ i den ^^ Sen så åkte vi vidare mot Polisrytteriet, men dumt nog så lyckades våran lärare köra fel så då blev vi ungefär en kvart försenade. På polisrytteriet var det verkligen asfint, och det det var jätte fina hästar, stallar och utrustning. Så jag blev ju inte lite såld på allt. Det enda dåliga var väl att det typ inte fanns några hagar, tror att det typ var sex stycken och en skrittmaskin. Men alla hästar får ju i vilket fall komma ut varje dag i dom små hagarna, med hjälp av ett sorts hagschema. Men i alla fall så blev jag så himla peppad och taggad på att bli en ridande polis, eller vad man säger, det verkade vara hur roligt som helst. Efter vi hade fått våran rund tur och lilla föreläsning om hur allt var, så skulle vi äta lunch där ute på gården. Bara det att det var jätte mycket typ militärer och en massa i fåniga blå kostymer, med jätte fula hjälmar. Vi skrattade lagom åt alla dom, vi tog även assnygga bilder med dom blåa figurerna (även kallade smurfar av oss ^^ ) Så sammanfattningen av polisrytteriet är att jag skulle vara jätte intresserad av att bli något sånt och att vi hade väldigt roligt där. Efter lunchen så åkte vi till Hovstallet där vi fick en visning och kolla runt där hur det var, blev lite besviken att det inte var finare där än på polisrytteriet, men det är sånt som händer. I alla fall så fick vi veta om olika vagnar, utrustning och rutiner och sånt. Men jag tyckte det blev lite tråkigt, det var mycket roligare när vi fick gå till stallarna sen  och kolla på alla hästarna. Sen så efter att ha varit på båda ställena så åkte vi hemmåt, vi stannade dock på mc donalds och åt, vilket inte är min favorit för hatar hamburgare och sånt för det är så äckligt.  Men sen så åkte vi raka vägen hem, är lite trött nu när jag har kommit tillbaka till elevhemmet bara så orkar inte skriva allt i detalj.

Om ni har tur så kanske jag kan sno lite bilder av nån som knäppte kort och lägga ut här, men vi ses så länge // Tove O


(Det tränset i svart)

Lektion

Igår(tisdag) så red Ida och jag igen lektionen som vi missade som var i söndags. Saken var bara den att mamma och jag missförstod varandra så egentligen så skulle vi ridit igen nästa tisdag. Så istället så fick jag och Ida rida självständigt i ridhuset och jag hade Emm och Ida hade Casper. Det vi gjorde var att vi satt upp tre stycken hinder ( orkar inte förklara hur dom stog) men övningen vi gjorde gick ut på att få hästarna mer uppmärkasamma på hjälperna. Emm är jätte rolig att rida, men hon har väldigt mycket energi, så man för jobba mycket med förhållningar och så. Hon var fin ibland och sen så gick det på lite mycket ibland, men i stort sett så gick det bra.
För Ida gick det jätte bra för, och jag tycker att hon red Casper riktigt bra. Det var nån gång hon tappade galoppen lite, men annars var ddet riktigt bra.


Skickat och klart

Har nu sålt alla schabraken och luvan som jag hade till salu eller bloppis eller vad man nu säger.
I alla fall så hade jag himla stora problem med att få igen paketena, men nu är det klart och jag är iaf lite rikare nu :)

ska gå nu hej, // Tove O

Ridlektion Casper

Idag på ridlektionen fick jag ha en storhäst som heter Casper. Jag tror att jag bara har ridit han en gång innan och då tyckte jag att han kändes så himla ojämn, nästan halt ville jag säga. Dock så sa alla att han brukade se ut så, så jag red på ändå. Idag i alla fall så märkte jag direkt att han kändes mycket bättre än den gången jag red han förut. Lektionen gick helt okej, vi red dressyr och skulle göra framdelsvändingar och bakdelsvändningar. Så att vi skulle få koll på bogarna, vilket var en väldigt bra övning för Casper och mig. Lektionen gick inte speciellt bra, men jag är nöjd ändå eftersom Casper gick mycket bättre än vad jag hade förväntat mig.

Orkar tyvär inte skriva allt i detalj för att jag vill sova nu, men ses // Tove O

Hopptävling Hudik

Hej, igår så var jag på hopptävling med Mr Bean, klasserna jag tävlade var Lätt:C(90cm) och Lätt:B(90cm).

Lätt:C
I lätt:C så kändes Mr Bean jätte fin på både framhoppningen och inne på banan. Han var bara rädd för publiken och lite smått osäker på funktionärerna, men han lyssnade på mig i stället och skötte sig jätte fint. Ritten slutade på 4 fel på grund av mig. Jag var redan inne på att vi skulle köra omhoppning på sista hindret som var en oxer och jag hoppade lite snett så då peta han. Lite jobbigt av mig, men jag lär mig ju också av mina misstag.

Lätt:B
Mellan klasserna så tog det en bra tid eftersom det var en lagklass emellan så då fick Mr Bean stå i den varma transporten. Sen så när jag väl började rida kändes han taggad och fin och på framhoppningen bjöd han på hidrena och var fin. Sen när vi kom in på banan så tror jag han började bli trött så då såg han allt som var lärkigt och konsentrerade sig inte på mig. Så då blev det först ett stopp på två:an och sen så hoppade han det hindret och sen när vi kom till fyran som var en kombination vägrade han igen. Så red på iggen och det blev ett till stopp, så då var vi uteslutna. Men hoppade en gång på ettan innan jag gick ut och det var ett bra språng i alla fall.

Bilder som jag snott av Sandra G på http://dkrsryttare.blogg.se/






Är  nöjd med Mr Bean och dagen, men vi får träna vidare för att kanske starta ännu en till Lätt:B innan sommaren :) // Tove O


Promenad med ponnyn

Hejhej, har nu varit nere i stallet med Lirka och sedan har vi gått på en promed, där jag har försökt få fram några bilder. Stog såklart ett bra tag i stallet och borstade henne, lindade även hennes ben och tog på svart hovlack så det blev riktigt snyggt.

Dock så fick jag skynda mig ordentligt för att hinna att knäppa några foton, innan solen gick ner. Så med andra ord så hade jag kunnat stå ett bra tag till och bara borsta henne. På promenaden så försökte jag på ett antal ställen att få till något kort, men det var lite svårt med tanke på att jag är dålig på att fota (som kanske många vet ^^ ) och sen så ville hon inte stå stilla. Tröttnade även idag på att bara att gå, så det blev att jag sprang en del så hon fick både trava och galoppera. Fixade även ett litet hinder så hon fick hoppa några skutt, vilket hon gillade :)

Aja, här kommer i alla fall några bilder :)



Visst är hon fin då, min älskade lilla ponny! <3


Lektion

Hejsan, idag så red jag hopplektion med Mr Bean som jag nämde í det förra inlägget. Kan absolut inte annat en att le när jag tänker på lektionen för Mr Bean var så himla fin! Jag kan knappt förstå att samma känsla som vi hade förut när vi tävlade i början, att den har har kommit tillbaka.  Orkar heller inte idag beskriva övningen, men vi gjorde typ först en liten bana och sen fick vi göra en med omhoppningssvängar + att vi hoppade ett enstaka rättuppstående hinder som kanske låg på 95cm? snett. I alla fall så när vi hoppade banan som bestog av fyra hinder som låg runt 90cm, och hela banan flöt på och det kändes jätte bra och Mr Bean var inte nå osäker alls. Sedan så när vi hoppade omhoppningsbanan eller vad man ska kalla det som låg runt 1 meter så var jag lite seg i min förhållning på första hindret så då rev han det. Sedan på sista hindret så tog jag en liten för snäv sväng som jag inte visade han tillräkligt bra, så då stannade jag honnom själv för att han inte ksulle komma fel på hindtret och hoppa ändå. Så då tog vi om den svängen och jag var tydligare och då blev det ett jätte bra språng. Hoppade även om det första hindret sen och då rev han inte och det blev ett fint språng. Sedan så hoppade vi ett rättuppstående snett och då tyckte Mr Bean att det var lite konstigt och tvekade lite, men han hoppade ändå lite tveksamt :) Avslutade han sen i trav en bra stund och sedan så skrittade jag av han.
Så nu när träningarna har gått så himla bra och vi har haft en sådan bra känsla så är jag aspeppad på att tävla till helgen! :D <3

Men nu så har jag inget mer att skriva, så ses // Tove O


Bild på Mr Bean från 2009 då vi hade tävlat i buscupen <3

Ridlektion

Ridlektionen idag hade jag Mr Bean och det var hoppning och det gick verkligen jätte bra :D
Orkar inte beskriva övningarna, men vi var på utebanan och Mr Bean var så himla glad och possitiv och det var verkligen en jätte bra känsla. Hoppade även ett utav dom nya hindrena som Dkrs har införskaffat sig nu och det höjdes upp till kanske 90cm, så det kändes skönt eftersom det är den höjden jag ska tävla i helgen.
Det som jag ska tänka på som jag slarvade med på lektionen är att jag måste hela tiden lägga min vikt åt rätt håll, för iblant slarvar jag med det. Sedan är det yttersidan, och att jag ska hålla mina skänklar mer stilla + att jag måste bli snabbare i mina förhållnigar. Men med förhållningarna så börjar jag känna att jag blir lite bätttre, så det är skönt i alla fall.

Har tyvärr inte tid att skriva nåt mer nu, men  imorgon så ska jag också rida hopplektion med Mr Bean så då ska jag också uppdatera i min blogg. Så höres // Tove O

Hästhoppning i svtplay

Tänkte bara påminna er alla om att det är Världscupsfinal i hästhoppning idag. Klockan 13:40 visas det live i svt play och jag kommer iaf sitta bänkad framför datorn då :)



RSS 2.0