Bra dag :)

Idag så har jag haft en lektion och det var matte och det gick faktiskt ovanligt bra och sen så skulle vi från rid & häst åka till Nytorp på nån föreläsning om sittsen. Föreläsningen var väldigt bra och rolig och vi fick göra väldigt bra övningar och hon som hade hand om det hela var väldigt pedagogisk och bra :)
Sen så när jag kom tillbaka till elevhemmet var det bara att sätta sig i nästa bil och åkte till ridningen i Delsbo.
På ridningen idag så hade jag Mr Bean och det vi fick göra var studds och man skulle efter nån gång släppa tyglarna och hålla balansen och det var himla kul övning. Plus att Mr Bean var himla fin <3 I slutet så fick vi testa på en utav övningarna vi fick se på föreläsningen efersom Marit, Emma och Isabell också var där. Det vi vi testa var iaf att man ska stå upp två ggr och sitta en i traven och sedan fick vi göra tvärtom alltså sitta två, stå en. Kan tala om att det var väldigt svårt men roligt när man klarade det :) 

Men nu så ska jag gå, ses // Tove O 


Dagens vill ha (A)


1.) Blingad JW hjälm, ca 3200:-

2.) GG träns, ca. 900:-
Lotus träns med kombinerad nosgrimmma - GG Classic

3.)Ballistic Overreach Boots från PC, ca 300:-
 



Nyaste schabraken

Tänkte bara lägga upp bilderna på mina nya schabrak :)









Lektion måndag den 24 januari

Hejhej :)
Idag så har jag ridit lektion i delsbo och fick ha finaste Mr Bean, så det gör ju det hela väldigt bra redan från början. Det vi gjorde idag var att rida på nån slags serpentinbåge eller hur jag nu ska beskriva det. Iaf så skulle man rida över travbommar på dom böjda delarna utav serpentinen och för att ställa om skulle man flytta hästen lite och sen förflytta sin vikt. Det funkade riktigt bra, fast det jag måste bli bättre på är att vara så himla mycket snabbare i händerna. Sen när man hade gjort det några gånger i båda varven så skulle man lägga till galopp i det hela. Men skulle då efter varje båge fatta galopp och göra en volt från bågen och sedan bryta av till travoch komma på  bågen och sedan ta nästa båge och göra samma sak. Det funkade också riktigt bra, men eftersom jag är seg i handen och han har en tendens att bli framtung så var det den saken jag fick jobba mest med.
Men annars var allt riktigt bra, så ett stort + på lektionen idag.

Ska nu tyvär försöka plugga inför matteprov, så måste gå nu men ses // Tove O



Kanske blir lite lättare att förstå med bilden, har ju så enormt gryma paint skills ^^

Helgen

Den hära helgen har varit riktigt bra då jag fylde år i lördags, är nu hela sexton år. Kan verkligen inte förstå hur fort allt går hela tiden och på sätt och viss gillar jag väl det, men sen så känns det som allt bara förändras hela tiden och förändringar är verkligen inget jag gillar. Men tiden står ju aldrig stilla och inget är alltid lika och det måste jag acceptera helt enkelt. I lördags då jag fyllde år firade jag miun födelsedag med min kusin Jocke som fyller år samma dag fast han fyllde nitton ist, så vi firade hos han med en massa trevliga människor. Jag kan berätta att jag är väldigt nöjd över mina presenter. Det jag fick var en tröja, maskara, kortlek och en jätte fin och skön sjal som farmor hade gjort, presentkort på kardemumma, och pengar. Men sen kommer jag till det bästa, jag fick nämligen ett rött JW schabrak och sen så ska jag få en luva till schabraket + blåa benreflexer till Lirka som kommer att komma med posten om ett tag. Fick också ett assnyggt mia dressyrschabrak som kommer passa jättebra till mitt blåa swarovski pannband. Så jag är himla nöjd med mina presenter i vilket fall :D   
Har sen ett stort problem vad jag ska göra för mina pengar jag har fått, eftersom jag vill ha så mycket saker och det kommer inte räcka långt, det som jag egentligen behöver mest just nu är en ny hjälm, men då kommer ju jag inte ha så mycket pengar kvar och det vill jag inte ^^
Förutom att jag har fyllt år och ätit massvis med tårta, så har jag ridit min finaste Lirka och jag blir jämt lika glad av henne och hon kan jämt bli bättre <3 Som jag har skrivit tidigare i bloggen så har jag börjat arbeta henne mer i dressyr så hon ska få en bättre form  och framförallt bli stadig när hon går i form,  men sen så har jag börjat bli mycket noggrannare med att använda övergångar och att få dom där jag vill.  Kan helt ärligt erkänna att jag förut brukade "åka häst" när jag skulle rida Lirka,  inte jämt men ofta iaf. Mycket av det har berott på att jag har haft Lirka så länge och börjat bli lat och sen så har jag tränat väldigt mycket galoppträning, så att hon skulle få bort sin mage och få en bra grundkondition. Men iaf i helgen så har hon varit riktigt fin och som vanligt så tar det ett tag innan hon släpper och slappnar av så hon blir riktigt fin. Har också lärt in henne att när jag säger skritt, trav, galopp eller halt så gör hon det och det är en himla kul känsla att man inte behöver göra så mycket mer än att säga ett ord. Mitt mål nu är att jag ska fortsätta att träna med rösten så att jag ska ha så småa hjälper som möjligt och att hon ska bli ännu snabbare att reagera. Ska såklart fortsätta att träna henne att trampa men det får ta sin lilla tid, då hon måste ha den styrkan och form för att det ska bli rätt, men vi är på god väg :)

Just ja, kom på att ni kke vill se bilder på schabraken,
så ska fixa det när jag är hemma nästa gång. Pusshej // Tove O




:o

Alltså jag kan inte förstå vilken besökar skillnad det blev av att jag var med i dressyrmupparnas blogg :O
Jag blev glad av attt dom tyckte jag hade bra matchat och sen så fick jag en massa besökare på köpet, det är ju inte helt dåligt ^^


?

Just nu sitter jag och funderar på hur mina tävlingsoutfits för 2011 ska se ut, för fyller ju är om 14 dagar så kan ju önska mig lite tills då (A) Så har ni några tips på olika snygga scabrak och matchningar ( helst så att mitt blå swarovskipannband passar till) som kan var snyggt?

Skriv förslag nu :D // Tove O



Nyheter från Hööks

Kollade på Hökks nu och har sett att det har kommit ännu mer nyher, så tänkte lägga upp lite bilder på mina favoriter utav alla nyheter :)

 

lite utav sakerna jag gillar :)




:D

Gud så glad jag blev nu! Såg nyss att jag hade blit veckans outfit på http://dressyrmupparna.blogg.se/ så himla roligt :D

  

.

Idag så  blev det en kort tur med Lirka, då mina vanliga kläder som jag brukar ha när jag rider här hemma var i tvätten, så då fick jag ha ett par andra och dom var inte speciellt varma.. Jag kände mig som en istapp eller nå, helt genomfrusen i alla fall. Lirka hon skötte sig fint även fast jag var stel, iblant dock ville hon inte lyssna på mig men det är ju inget ovanligt med Lirka.  Aja har väl inget mer att skriva så ska gå nu

// Tove O

Stalljour

Igår så var det stalljour och det var bara mamma jag och Ida som var där. Jag började morgonen halv sex så vi skulle hinna att äta frukost, och åka till Delsbo, så det var lite jobbigt. Med musik i bilen så vaknade jag till och blev väldigt pigg. Stalljuren gick faktiskt bra även fast vi bara var tre, men det gick lite segt bara.
Under dagen så hann jag och Ida att rida dom flesta, ridskolehästarna och det var riktigt kul att rida så många. Jag red Passadena, Emm, Mr Bean, Oscar, Ärtan, Champange och Ellie, och det var bara Passadena, Mr Bean och Ärtan som jag hade ridit förut, så resten var första gången för mig som jag red.  Alla gick bra, men utav dom nya så var det bara Emm som jag gillade mkt, hon är ju så himla fin (A) Elin fick mig också att prova Oscar, men har var dock lite stel i bak, så jag red han i skritt och trav. Men han var iaf som jag hade tänkt mig och jag gillade inte han så mkt, han är liksom inte min typ av ponny :) Aja orkar inte berätta om alla iaf, men gårdagen var riktigt kul även fast man fick slita lite  :) Justja kke ska säga att jag red alla utom Passaden barbacka så det var ju bra balansträning för mig och Ida (även om Ida lyckades att ramla av Champange ;D )

Orkar inte skriva nå mer nu så ses // Tove O

Tryck

Något som jag har funderat över länge är att fixa tryck på kläderna så dom matchar olika schabrak. Jag tror faktiskt att det borde blir riktigt snyggt, men dock vet jag inte vart man fixar tryck. Har inte kollat runt då, men det borde ju finnas nån stanns, annars så får jag fixa det själv :)

Här är lite ideér till mitt mia schabrak som jag nog ska ha till hopptävlingarna till våren.






Vet att det är lite fel på färgena men det är bara för att visa hur jag vill ha :)

Så komentera vad ni tycker nu !  // Tove O


Nytt år nya tag

Ja som rubriken säger så ska det bli nya tag i år, 2010 var inte alls ett bra år inom ridningen då det mesta oftast kändes skit. Sista delen av året funkade bättre som tur var. Med Lirka så har det mesta funkat bra, dock finns det ju upp och nergångar, men i helhet så har allt funkat med henne <3 Men nu som sagt så tar jag nya tag för 2011 och hoppas på att jag utvecklas och blir bättre och inom tävlandet så har jag bara som mål att få ett flyt med Mr Bean och sen kke det blir att jag tävlar nån mer häst eller ponny om man har tur :)

men det var allt för mig och 2010, nu är det 2011 somm gäller! // Tove O

Bilder från 2010








RSS 2.0