Märke eller ej?

Något som väldigt många ryttare är fikserad av är olika märken. Kan även erkänna att jag också är det till en viss del, men jag tycker också Hööks, Horze med fler har snygga saker och jag köper saker därifrån också.
Men saken är den att när alla stora hästbloggare sitter och ger reklam till alla märkesgrejor och skriver hur fula saker är från Hööks mfl. , att verkligen de flesta blir märkesfikserade. Såklart tycker jag också att märkessaker är snygga, men det som blir fel är när man bara "måste" ha märkesgrejor och sitter och kollar när på folk som inte har märkessaker. För jag kan öppet och ärligt säga att jag tycker mycket är snyggt på Hööks och jag har råd med att köpa fler grejor där än tex. bara ett scapa schabrak. Sen så har jag inte heller missat att det är mycket kopior på dom billigare hästaffärerna, men vet ni vad? Jag bryr mig inte ett dugg, för det är rimligare priser där och om det är snyggt så köper jag därifrån än då. För inte blir man bättre av att ha en massa dyrare saker, jag vill ju hellre ha kvar pengar till träningar och tävlingar och bli bättre på att rida. Så det jag vill säga är att alla ni som känner press på ha märkes saker, att stå på er för vem bryr sig egentligen om du har ett scapa schabrak eller ett goldmedal från Hööks, för det är lika snyggt om man har sakerna rena och fina och har matchat bra oavsett om det är märke eller ej.



Finponnyn

Idag så har jag varit ner till Lirka och jag gjorde henne jättefin, för tänkte ta kort på henne med min digitalkamera. Dock så var inte vädret på min sida för när jag var klar och hon var jättefin så började det att hagla och regna, suck liksom. I vilket fall så borstade jag genom henne riktigt och ryktat länge, vilket hon inte rikrigt uppskattade eftersom hon är så kiklig. Sen så hade jag pälsglans i man och svans så jag skulle få ut det lättare. Sen blev det att måla hennes hovar med svart hovlack och det blev riktigt snyggt på henne :)
Det var typ allt jag gjorde, eller jag gick ut och gick med henne en liten stund också och tog några kort på henne i stallet :)

Här är dom enda bilderna som man kunde använda, för det blir ju så dåligt i stallet och sen ville hon inte stå still.
Jag får hoppas att det blir bra väder imorgon så det kanske blir någon bra bild på henne, för jag vill ju visa upp min lilla ögonsten för er läsare :)



ses, pusshej // Tove O

Olika färger

Har tagit fram någon slags outfit i olika färger, vilken färger gillar du bäst? :)

Brun&Guld


Blå&Guld



Röd&Svart



Vilket ska jag ha?

Hej har lite svårt att bestämma mig vad jag ska ha för schabrak till nästa tävling. Tänker nämligen ha två olika så i den första klassen så ska jag ha mina royalblåa saker, alltså miaschabrak, swarovskipannband och benskydd i den färgen. Men till den andra klassen vet jag inte riktigt än, så får ni ta och hjälpa mig :) 


Schabrak 1 : Marin och Royalblå




Schabrak 2: Blå och röd



Schabrak 3: Rött JW




Schabrak 5: Marinblå och ljusblått



Tips

Något som jag verkligen tycker är viktigt är att ha en ren och hel utrustning. Så det jag tänkte göra är att ge lite tips om hur du kan hålla din utrustning ren och fräsch.

Schabrak
När du tvättar schabrak så tvätta dom själv i i tvättmaskinen och i 40 grader, med ett skonsamt tvättmedel.
Häng sedan upp schabraket och låt det självtorka för att schabraket ska behålla sin form.




Läder
Som de flesta vet så ska man ju smörja med tvål och läderbalsam och det vet ju de flesta hur man använder.
Det nya som man kanslke har läst på andra bloggar också är att man kan använda skokräm för läder.
Kan säga att det är verkligen något jag kan rekomendera då det blir riktigt rent och fint och sen så blir det också än blankare yta så att inte smuts fastnar lika lätt. Jag vet inte riktigt vad märket heter på min skokräm som jag använder eftersom det är pappas från början som jag snodde av honnom. Men jag antar att det är bara att gå och köpa någon på en skoaffär.
När du smörjer så använder du en svamp och gnuggar in ordentligt och sen tar du en trasa och gnuggar med den så det överflödiga smörjan försvinner så det bli fint och glansigt. Så enkelt är det bara.



Swarovski pannband
Med swarovskipannband så är det ofta så att man vill vara väldigt försiktig med så man inte förstör det.
Man får absolut inte smörja på stenarna för då blir det ju inte speciellt bra. Problemet blir ju att stenarna blir smutsiga och inte kommer glänsa lika mycket.
Men jag har ett väldigt bra tips som funkar bra. Det jag gör är att använda en tandborste och väldigt lite diskmedel, tex. Yes. Och sedan så borstar man försiktigt på stenarna så dom ska bli rena och fina och sen torkar jag försiktigt med en ren trasa för att få maximal glans.
På själva lädret så smörjer jag som vanligt väldigt försiktigt för att inte nudda swarovski stenarna.




Lektion-markarbete

Hejsan, idag på lektionen var det markarbete och jag hade Rasmus.
För er som inte vet så har jag tävlat endel dressyr på honnom och även en hopptävlign som gick jätte dåligt. :P
Rasmus är alltså en ridskoleponny i kategori C, och född 1997 tror jag :)
Idag på lektionen fick vi typ rida på en åtta med bommar där det var rakt och sedan så blev det två småhinder som vi hoppade sen. Orkar tyvärr inte skriva så mmycket om själva övningen och så men lektionen gick helt okej och Rasmus var väldigt rolig att rida. Men såklart så är det hur mycket som helst som jag måste bli bättre på när jag rider han för känner han inte allt för väl ändå, absolut inte i hoppnign iaf.

Orkar inte skriva något mer nu då jag måste plugga inför prov imorgon och sedan så vill jag sova för är så himla trött! // Tove O


Bild från Lätt:C och som är den enda hopptävling som jag ahr tävlat Rasmus :)

Hopptävling i Edsbyn

Hejhej, var och tävlade igår i Edsbyn med Mr Bean, men har inte hunnit att skriva om det först nu.
Gick upp typ vid fyra på morgonen för att hinna att äta frukost och göra mig i ordning och sedan åka till Delsbo och hämta Mr Bean, och Sandra G som var så otroligt snäll och avr skötare! <3 När vi kom dit så var Mr Bean jätte fin och knoppad och allt, så himla snällt av Sandra! Vi kom i vilket fall iväg klockan 05:50 och vi var i Edsbyn klockan 07:40 vilket var 20 minuter innan seketariatet öppnade så man var ju lagom glad att mamma fick bestämma igen när vi skulle åka ¨-¨ Men kommer jämt först typ om man ska åka med henne *suck*
Hade som sagt väldigt gott om tid på mig så blev ju inte exakt stressad om man säger så, så jag gick banan och vi gjorde iordning Mr Bean och hade god tid på oss. Började sedan att skritta fram honnom ett bra tag innan jag kunde komma in på framhoppningen och börja rida fram och hoppa.
På framhoppningen kändes han väldigt fin och det ända var väl att hon kändes väldigt loj för att var Mr Bean, men han bjöd mot hinder och tvekade inte så det kändes bra. Gjorde heller inget extra för att få ut det lilla extra av honnom, för tänkte att jag vill ha kvar energin till Lätt:C (80cm). Inne på banan kändes han fin, dock i ett lågt  tempo och han kändes seg som på framridnigen. Men det var ett bra flyt genom hela banan och vi gick felfritt.
På framridningen till Lätt:C så fick jag fram honnom som jag ville och han blev riktigt fin, hoppade bara fram några enstaka gånger då det var bra och jämna språng. Inne på banan var han hur fin som helst, dock så gjorde jag lite småmissar som jag får träna vidare på. Grundomgången flöt på riktigt bra och vi nollade och sen var det omhoppning med flygande start eller vad man säger. Omhoppningen kändes jätte bra, men jag red inte speciellt snäva svängar, utan bara hade en bra galopp i Mr Bean. Vi nollade också omhoppningen och vi fick ingen placeringen men tror att vi kom femma och det var tre placerade i vilket fall. Är så himla glad över ritten för han kändes så himla fin och hade bra och luftiga språng så det var så kul! :D
På hemvägen så åkte vi också in på Max för att äta, inte någon favorit från min sida då jag inte gillar hamburgare eller sånt men jag resten utav folket gillar ju det så. :P

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, men har nog skrivit allt i stora hela, så ses // Tove O


Sandra G (http://dkrsryttare.blogg.se/) fottade också en massa så gå in på hennes blogg och kolla på mer bilder där. Åter igen tack Sandra för all hjälp och för alla fina bilder :)





Blå och Rosa

Har satt ihop en ny outfit som jag verkligen tycker är galet snyggt!
Skulle inte tacka nej till allt pricis ;D


Svart, grå och guld outfit


:D

Hejhej, som jag skrev i det tidigar inlägget skulle jag skriva om lektionen idag.
Som sagt så red jag Mr Bean och det var hoppning och kan inte säga annat än en stor PUSS på Mr Bean!
Hela lektionen funkade riktigt bra och vi hade ett bra flyt och han tvekade inte på något eller var osäker.
Dock så blir han lite att han hänger sig i min hand, så jag måste verkligen bli snabbare i mina förhållningar och hjälper. Så om jag tränar på det så kommer att funka prima. På slutet utav lektionen förslog Hanna att vi skulle hoppa nåt enstaka hinder och höja upp lite, så det gjorde vi. Hoppade på ena långsidan ett räcke på kanske 80cm och den andra sidan en oxer på 1m. Det var ju så himla kul för har inte hoppat så högt med Mr Bean sen kanske två år tillbaka, eftersom han har varit osäker och det har blivit strulit och så. Men nu har han börjat bli som han var förut och det var en sådan bra känsla när vi hoppade oxern, för han låg kvar och väntade utan att bli osäker och han tog tag i hindret som han ska. Dock rev han men det är en värdslig sak ;D Men är i vilket fall väldigt glad nu och jag är mer taggad än vad jag har varit på hur länge som helst! :D

Men nu ska jag städa mitt rum, duscha och kanske äta eller plugga, så ses :) // Tove O

Bjuder på en bild då jag tävlade min första Lätt:B 2009 och det är den enda än så länge :)


Tisdag

Hejhej, idag så hade jag sovmorgon och började 11:20. Hade matte och fysik och sen var det att kolla på teater i två timmar och sedanslutade jag.
Idag så ska jag plugga lite, men ska även iväg till Delsbo och hoppträna med Mr Bean, eftersom det är tävling i helgen. Red även lektion igår med Mr Bean, men då red vi dressyr istället på utebanan. Han var väldigt spänd och kollade på allt möjligt, så jag struntade i formen och satt bara och försökte få han avslappnad. Det var helt okej iblant, men resten utav lektionen var han som sagt spänd. Fast jag tyckte det var roligt att rida ändå, speciellt eftersom vi var ute första gången nu efter vintern, så snart är det ju sommar! :D

Har inte så mycket att skriva för tillfället, men ska nog uppdatera efter att jag har ridit idag.
Ses // Tove O

Tävling edsbyn/kilafors

Har satt ihop en liten outfit eller vad man ska säga till tävlingen i Edsbyn nästa helg.



Hjälm-Charles owen wellington classic
Kavja-Svart Pikeur skarlett
Ridväst-Riders company
Handskar-Rockel
Ridbyxor-Horze
Stövlar-Mountain horse sc3

Träns-Pullarträns Hööks
Schabrak-John whitiker
Benskydd-Eskadron
Transporttäcke-Amigo
Transportkydd-Amigo

Uffeträning

Hejhej, idag så har jag varit på uffeträning med Mr Bean. Kan säga att jag var lagom nervös innan jag skulle rida, så jag kan ju tänka mig hur det kommer vara när jag ska tävla nästa helg. I vilket fall så släppte min nervositet när jag började rida och Mr Bean kändes rätt så fin. Dock så ska man inte tala om min försök till byten idag, haha. Om man säger så att jag var för seg i mina hjälper helt enkelt. Dock så när jag red fram så gjorde jag mycket övergångar och han lyssnade riktigt bra. Det vi gjorde på träningen i alla fall var att vi först skulle hoppa fram på ett hinder och sedan satt vi gång och hoppa banan direkt så vi skulle hinna hoppa den två gånger och sedan rida nån slags omhoppning. Första rundan så lyssnade han fint på hjälperna dock så red jag verkligen jätte dåligt på någon sväng och då blev det fel på hinder och det blev ett konstigt språng, men resten funkade bra. Andra rundan började han bli lite småttrött tror jag eftersom han hängde sig i bettet eller i handen och då tycker jag det blir så svårt att få igenom mina förhalningar och det blir lätt från min sida att jag jagar på honnom då. Men det funkade i vilket fall bra ändå. Sen när vi skulle ta omhoppning så kom min dåliga ridning fram på vissa ställen då jag inte fick igenom några föhållningar och bara jagade på, och det blev nått stop som är helt rätt av han när jag inte rider rätt. Men fick ta om det som krånglade och det gick jätte bra dom sista sprången.
Så nu är jag taggad till tusen till hopptävlingen nästa helg och då får jag tänka på att rida riktigt och få igenom min föhållningar i tid så kommer det nog att gå bra.

Ses // Tove O

RSS 2.0