?

Ni har väl inte missa att jag har uppdaterat på säljesbloggen? :) Säljer ut alla schabraken som är gamla och som jag inte vill ha längre, tycker ju att det är bättre att någon annan köper dom då så dom slipper ligga i källaren och skräpa :)

http://lillatoove.blogg.se/s/?tmp=23172653


Hoppträningen

Har inte hunnit att skriva något först nu, eftersom jag har jobbat idag och jag nåsta gå och lägga mig direkt när jag kom hem.

Lektionen var väldigt nyttig, med bra övningar och Cilla var verkligen jätte bra att rida för. Hon förklarade bra hur man skulle rida och sa åt än direkt när det var något, men hon sa också vad man gjorde rätt så då känns det mycket bättre när man red.

Mazetti gick bra, men hon kändes dock lite trött i mellan åt. Testade även att rida henne på ett nytt bett, nämligen pelhamstång. Och hon funkade väldigt bra på det bettet och slappnade av mycket mer och sökte sig neråt. Själva lektionen gick ut på lydnad och få rätt antal språng vid olika sträckor. Jag tyckte det var väldigt jobbigt och fick rida en hel del för att få till det, men det funkade efter ett tag då jag red rätt. Det är ju också en rätt så stor omställning för mig att rida Mazetti då jag nästan bara har ridit ponnier hela tiden, och den här lektionen var vårat första markarbetespass och det brukar ju också vara både viktigast och svårast.

Är väldigt nöjd med lektionen som jag nästan har varit varje gång nr jag ridit Mazetti.

Tyvärr så har jag inga bilder från lektionen, så jag hoppas ni inte blir uttråkade.


Hoppträning

Hejsan, idag så är det hoppträning i Sättjära med Mazetti. Ska rida för Cilla för första gången, lite smått nervöst men det ska bli jätteroligt. Cilla är verkligen en förebild för mig inom ridningen. Eftersom hon är så himla duktig att rida i både dressyr och hoppning, hon inverkar jättebra på hästarna, men ändå ha så fina och små hjälper. Det är verkligen så jag vill lära mig att rida! :)
Längtar också mycket tills lektionen eftersom jag nästan inte har ridit något på över en vecka, hur tråkigt får det bli liksom! Har ju varit i stockhom nu och sen så jobbar jag ju nu, men det är fortfarande liak tråkigt tycker jag.
Så eftersom jag går och längtar på lektionen så har jag planerat vad jag ska ha på mig och vilket schabrak Mazetti ska ha. Mazetti kommer att ha det nya blåa equiline schabraket, och jag kommer ha blåa ridbyxor och en lila tröja :)

Ska gå nu men vi ses :)


Sammanfattning

Hade nu tänkt skriva en sammanfattning om fälttävlanslägret v.27. Tycker att det borde var roligt och bra att veta för dom som kanske är intresserad nästa år.

Lektioner
Alltid roligt att rida, men lektionerna var inte speciellt lärorika. Det var inte några svåra övningar. Lite besviken då jag rider lektioner för Marit(ridläraren) och då lär jag mig mycket mer. Under lägret fick jag inte så mycket i själva ridningen och det gjorde mig besviken då det ska vara ett träningläger. 
Teori
Teorin var lite smått tråkig som det brukar vara, och det var mycket saker man redan visste och som man bara blev påmind om. Dock så får ni inte missförstå mig. Jag tycker det är jätte bra med teori, men på ridlägrena så brukar jag vara lite för trött för att ha den :)  
Ridlärare
Marit är väldigt kunnig och bra ridlärare, men som jag skrev tidigare så är jag besviken att jag inte fick lära mig mer. Jag vill ju hela tiden bli så mycket bättre så det är lite tråkigt tycker jag.  
Anlägning
Alltid lika trevligt på DKRS med det gamla huset man bor i, stor utebana att rida på och skönt att det är så nära dellen så man kan springa och bada.
Kvällsaktiviteter
Väldigt roliga när jag inte var för trött eller var på dåligt humör ^^
Mat
Maten var inte äcklig eller så, men det var inte heller så att jag längtade jättemycket efter den.


Sammanfattning
Rolig lägervecka med trevliga människor och en glad häst. Lite besviken på att jag inte fick lära mig mer på lektionerna. Fast det kanske är helt enkelt så att jag håller på att växa ifrån ridläger nu, jag vet inte. Men jag tycker verkligen att alla borde gå på ridläger på DKRS, det är alltid en upplevelse som man minns.


Fälttävlansläger, fredag dag 5

På fredagen som var den sista dagen på lägret så hade vi som en Startfälttävlan som avslutning. Om jag ska beskriva startfälttävblan så är det lite som en clear round om ni förstår hur jag menar :)

Det vi då fick börja med var att visa upp hästen för hand för att sedan rida dressyr, hoppa en bana och sist en terrängbana.

I dressyren så gick det inte alls bra, jag fick inte Mazetti i form och jag blev spänd av det och allt gick bara dåligt pga. det. Men jag ska ju inte klaga på Mazetti då det är jag som behöver mer träning och att lära mig att slappna av när inte hästen går så bra när det är tävling (ingen tävling dock, men samma grej) .

I hoppningen sen så funkade det bra och Mazetti gjhorde det hon behövde göra, men tyvärr ett nedslag på det sista hindret. Och det berodde på att Mazetti inte tycker det är lika kul att hoppa 80cm som det är när det bli lite högre. Tyckte det var synd att vi inte fick hoppa 1m, men det var ridläraren som bestämmde.

Mellan hoppningen och terrängen åt vi lunch innan vi åkte upp till Sättjära. Jag och några till passade på att skynda oss och bada i dellen innan vi åkte iväg.

I terrängen så funkade allt jättebra och Mazetti tyckte det var jättekul, det är väl alltid något som jag ska tänka på och göra bättre men jag är nöjd.

Innan vi åkte hem så åt alla middag och vi passade på att ta ett sista dopp, för sen så är allt ju slut. Lika tråkigt varje år vill jag säga! Men jag hoppas att jag kommer hålla kontakt med alla och att vi ses igen :)





Som ni ser så tycker hon inte det är jätteroligt och anstränger sig inte så mycket.






Fälttävlansläger, dag 4

På torsdagsmorgonen så red vi ännu en gång iväg till Sättjära. När vi var framme så red första gruppen direkt och vi i den andra gruppen fick ställa hästarna i en hage så länge.

Första passet testade vi på lite mer saker än dagen innan, men jag tyckte inte heller att detta pass var något som jag lärde mig någor av. Lektion gick i vilket fall bra och av det jag kommer ihåg (blandar ihop lektionerna lätt nu i efterhand) så rullade allt på.

Efter vi hade ridit så år vi lunch och tog det lungt ett bra tag innan första gruppen red oc h sen red vi igen.

Även den här lektionen gick bra och det ända som jag tyckte var svårt var typ som en bank ner i vattnet, dock vet jag inte vad det heter eller så men det är det bästa som jag kan förklara. Vi skrittade i vilket fall ner för den två gånger, men egentligen så hade väl jag velat testat den i trav eller några gånger till så man fick ett bra flyt.
Första gången Mazetti och jag testade så gick hon ner med båda frambenen och sen stog kvar med bakbena uppe på den där banke. Såg och kändes väldigt fult. Men vi tog ju den en gång till så då blev det bättre, men inte så bra som jag hade velat :)
Sen skrittade vi tillbaka och gjorde iordning allt innan middagen.

På kvällen så gick vi och badade på utomhusbadet några timmar, sen efter så gick alla till ICA utom jag för jag kände mig så stressad att få allt smörjt inför sista dagen. Är ju så himla seg på att göra allt och sen så tycker jag om att sitta och smörja rätt så länge och sitta och tänka på hur jag ska rida på "tävlingen", planera allt, m.m. Jag gör så för det mesta och det är en vana som jag behöver för att inte bli så nervös. Dock så var det ingen direkt tävling sista dagen men det spelar ingen roll för mina nerver :)

Sista kvällen gick vi alla och lade oss väldigt tidigt så vi inte skulle vara för trötta sista dagen.






Fälttävlansläger, onsdag dag 3

På morgonen så red vi alla iväg till Sätttjära, det är ca. 40 minuter dit från klubben om man skrittar. När vi kom fram så red vi alla och testade på lite terränghinder och så. Inget var nå svårt och jag hadde ju ridit alla hinder innan, fast med med Mr Bean då. Mazetti var i vilket fall jätte duktig som vanligt och allt rullade på. När vi ridit klart så skritttade alla tillbaka till klubben igen.

På klubben så gjorde vi ordning hästarna, ställde dom i boxarna, gav lunch och sedan gick vi själva och åt lunch innan nästa pass.

Eftermiddagspasset så fick vi välja mellan att rida iväg och bada med hästarna eller att hoppa bana. Jag valde att hoppa bana då jag behöver mer träning på det. Framridningen vi hadde var väldigt kort pga. värmen och vi satt igång att hoppa rätt så fort. När vi hade hoppat fram så fick vi först hoppa banan lågt en gång och sedan så hoppade vi samma bana igen på den höjd man ville, så då valde jag 1m. Mazetti skötte sig fint, men jag därmot gjorde inte allt jättebra, men det mesta funkade helt okej.

Senare så badade vi i dellen, åkte häst och vagn upp på Ede, kollade på film, tog ett kvällsdopp och till sist berättade vi spökhistorier innan vi somnade. Väldigt rolig och trevlig kväl lom ni frågar mig :)

Bilder från Sättjära






Bilder från hoppningen


Birgittaträning, v.27

På tisdagseftermiddagen red jag en dressyrlektion för Birgitta. Det var just därför jag red Björne ett utav passen under den dagen, för att inte Mazetti skulle behöva gå tre gånger. Lektionen gick helt okej, var väl lite saker som jag inte riktigt förstod med övningen ibland, men i helhet så var lektionen bra. Mazetti gick till en början rakt upp med huvudet som det har gjort dom få gånger jag har ridit dressyr på henne, men sen i slutet så gick hon bättre. Om jag ska tycka till om Birgitta som jag red första gången för så det lilla jag vet så är hon bra, Mazetti gick trots allt rätt så bra om jag jämnför de gånger jag har ridit dressyr på henne innan. Dock så är jag inte helt säker på om det är tränarens förtjänts eller att jag lär känna Mazetti bättre, men om jag testar att rida för Birgitta någon mer gång så kan jag nog avgöra bättre hur hon är :)


Fälttävlansläger, tisdag dag 2

Andra dagen på ridlägret gick jag upp vid sju tiden. Första lektionen var markarbete och jag hade Björne. Björne är en kallblodstravare som är väldigt stor och är inte så utbildad än, och jag hade honnom pga. att jag skulle rida dressyrträning för Birgitta på kvällen.
Lektionen med Björna gick faktiskt bra, eller i vilket fall om jag tänker på hur mycket utbildad han är, hur mycket jag har ridit honnom och att vi båda gjorde vårat bästa. Jag tror att vi båda hade väldigt roligt och det är väl huvudsaken i alla fall, kan dock inte riktigt förklara hur det gick mer än vad jag har gjort.

Några bilder på mig och Björne :)




Senare på eftermiddagen så var det en hopplektion och då hade jag Mazetti. Lektionen var i en utav hagarna så att vi skulle vara lite förberedda inför terrängen dagen efter. Mazetti var dukrig som vanligt, men jag hade bara inte helt rätt känsla så att jag skulle tycka att det gick jätte bra. Alltså att jag inte tyckte att jag själv red tillräckligt bra, men såna dagar har jag ibland.

Bilder på Mazetti från lektionen


(En väldigt smickrande bild på Mazetti )


Senare på kvällen så körde vi olika lekar där vi var uppdelade i två olika lag. Jag tyckte det var jätteroligt med alla lekar, sen ett plus i kanten så vann mitt lag och vi var helt klart grymast! ;D

Glöm inte att läsa om nästa dag imorgon :)


Stockholm

Hejsan, är nu äntligen i Stockholm, eller rättare sagt Täby sen några timmar tillbaka. Innan vi åkte hit till mormor så stannade mamma och jag till på tre stycken hästaffärer. Först Hööks och där hittade jag inget speciellt, det var väl HV polo tröja jag tänkte köpa men den struntade jag i. Gick sen till Horze som ligger strax intill och där hittade jag inget heller som jag fastnade för. Men sen så åkte vi till Stockholms Ridsport, hade inte varit dit innan, men har hört väldigt bra om den affären. Så kan tala om att när jag kom in i affären så kände jag att jag hade kommit till himlen! Så himla bra affär med hur mycket snygga saker som helst, kände att jag hade gjärna velat haft min lön nu ^^ Men,men, i vilket fall så köpte jag tre stycken schabrak och det var ta tre betala för två så då blev ett mia schabrak och två equiline. Köpte också ett par vita ridbyxor och tre-pack KL stövelstrumpor. Men som sagt om jag hade haft mer pengar så hade jag nog köpt hela butiken ^^ Rekomenderar starkt den affären så om ni har möjlighet besök den.






(Som ni ser så kunde jag inte låta bli Hello Kitty schabraken, min barnsliga sida vet ni )


Fälttävlansläger v.27, dag 1

Som jag tidigare skrev så kommer jag ta en repris av förra veckan så alla förstår, och första dagen var förra måndagen så ska skriva om den idag. :)

Jag kom till Delsbo vid nio tiden på måndagsmorgonen och började att borsta Mazetti och hitta box och sånt. Efter jag gjort det så var det samling för alla lägerdeltagare klockan tio uppe i mangården (huset man bor i under veckan). Alla var jätte tysta som det brukar vara i början áv lägrena och jag tycker att det är lika jobbigt varje år pga. min blyghet. Vi fick sen en visning av stallet, åt sen lunch och till slut var det ridning.

Måndagens ridning bestod av dressyr och till en början så var Mazetti extremt spänd och gick rakt upp med huvudet, men i slutet av lektionen gick det lite bättre, fast inte i närheten av bra om jag får säga det själv. Så ätt träna mer på dressyren är ett måste. :)

Efter att jag hade ridit så skjutsade mamma mig och Sandra till Hudik som jag skrev om förut.
Senare på kvällen så gjorde vi inget speciellt och jag var väldigt trött och kände mig extremt tråkig, så då blev det så att jag gick och la mig väldigt tidigt den kvällen.

Om tisdagen kommer imorgon, ses :)


Shopping

Glömde att tala om att mamma skjutsade mig och Sandra G till Hudik hästsport (http://www.hudikhastsport.se/) igår. Fick med mig ett par bruna JW-ridbyxor och ett brunt protector schabrak hem, men sen så blev det inget mer.  Dock så skulle jag nog köpt mer om det inte hade varit så att jag ska till stockholm nästa vecka, men då kanske det blir mer istället :)
Ses :)



( Gustav du får inse att googlebilder är grymma =D  )


Ridläger

Hejhej är nu på ridläger och har varit här i två dagar nu. Kommer tyvärr inte hinna eller att orka uppdatera under veckan, men ska istället köra en repris av hela veckan nästa veckan. Så nu får ni alla längta tills på måndag då jag kommer börja att göra ett inlägg och fortsätta med ett nytt om varje dag tills på fredagen då jag kommer att skriva om avslutningen som vi ha nu på fredag. Så vi kommer senast att ses på måndag då och då vill jag ha mycket kommentare :)

RSS 2.0