Måndag den 29 november

Idag på ridningen så hade vi dressyr och jag red Mr Bean. Eftersom Ida har tjatat på mig att jag också ska rida barbacka så gjorde jag det. Men hela lektionen funkade allt asbra och i början så fick vi rida i par och skulle bara gå efter spåret typ så nära det gick, Mr Bean var inte speciellt glad på Evita som Hanna red och villa helst bita henne eller nåt sånt, men jag fick hålla koll på honnom och sätta han i arbete hela tiden så funkade det riktigt bra, var faktiskt en väldigt rolig övning. Syftet med övningen var att vi ska lära oss att rida även på "transport sträckor".  Sen så fick vi fortsätta och göra lite frivillig övningar och sdedan avslutade vi med att arbeta på voltern och rida egenom volten och såna saker och det funkade bra tills jag fick veta att jag gjorde fel och sen så blev jag bara förvirrad, men men. ^^  Så är riktigt nöjd med älskade Mr Bean <'3



Ska gå nu men vi ses // Tove O

Outfit




Skulle inte tacka nej till pricis ;)

Fredag den 19 november

Hejhej idag såhar jag ridit Lirka och kan säga att det var inte der varmaste vädret..
Det var askallt typ -13, haha egentligen är det väl inte så kallt men jag frös som en gris. Lirka var riktigt fin idag och jag arbetade henne så hon skulle bli mer lösgjord. Gjorde väldigt mycket skänkelvikningar som hon är väldigt duktig på då hon lyssnar bra på vikten och min hjälper. Gjorde också en del bak- och framdelsväningar och det funkade helt okej, fast vi hade lite problem med framdelsväningarna men det funkade efter en stund då jag ar mer tydlig på vad jag ville. Imorgon så blir det till att gå upp tidigt och åka till Delsbo då dt är pay'n jump och jag ska ha Mr Bean och hoppa 70 och 80cm så det ska bli kul :) Sen så får jag åka hem och rida Lirka, och hinna med läxorna :S Inte så kul men jag måste väl göra dom ändå..

Aja ska gå nu pusshej // Tove O

Snöö

Nu har snön kommit är lite luvad vad jag tycker om den nu..
Tänker först att jag inte vill ha snö och kyla redan, men å andra sidan så är det ju hur fint som helst med snö, och hur roligt är det med en grå, rengnig årstid som är alldeles lerig? Då är det väl mycket bättre med snö :)
Jag tycker trots allt att vintern är en väldigt härlig årstid bara man inte fryser, så till en viss del så kan man ju bara klä på sig mera kläder, men sen när det blir för kallt så bara hatar jag vintern! Men om man har tur så är det en bit tills det blir så kallt. Idag och igår när jag red Lirka var det den första gången för i år som jag red när det är snö så det är härligt. Idag när jag red så var det mörkt ute och det kom små snöflingor som föll lätt ner på marken, allt är nu heltäckt av snö och det är så fint. Jag verkligen njöt när jag skrittade och bara hörde Lirkas steg knarra i snön och månljuset som lyste upp så allt blev så fint ute. Imorgon blir det att jag kommer rida när det är ljust för en gångs skull och det är väl alltid bra :D

Men nu ska jag gå och göra toast eller nåt sånt, men ska försöka vara lite aktiv på den här bloggen, men vi ses nåt // Tove O


Lördag den 6 november

Idag så red jag Lirka och Ida red Gulle. Vi klättrade en del och jag var faktiskt duktig och gick lite när vi skulle klättra och kan säga vi har väldigt bra klättringsbackar. Var väldigt jobbigt att bara gå upp, så då borde det ju vara en bra backa att bygga muskler för det sög på mina ben kan jag säga. Men det är ju bara bra, då vet jag att det verkligen bygger muskler när man klättrar där. Vi galopperade också en del och småtävlade lite med varandra och det är ju alltid lika kul.  Sen så fixade jag till ett hinder så vi kunde hoppa, det var väl inte speciellt högt men det är ju alltid något. Lirka tyckte iaf det var askul och hoppade på riktigt fint, och jag glömmer jämt bort hur rolig hon är att hoppa, så blir lika glad jämt! :) Kan bara säga att jag älskar min ponny så grymt mycket och hon är verkligen finast. Skulle verkligen inte klara mig utan henne, hon är ju trots allt min bästavän och det har hon varit i ett antal år nu, det blir snart tolv år. Så det är en hel del vi två har upplevt tillsammans och vi har haft både framgångar och motgångar och det har byggt ett väldigt starkt band mellan oss.
Men ett tips till er alla med egna hästar och ponnier uppskatta det ni har och se det possitivt i allt, det är såklart det kommer motgångar, men man kan kämpa sig egenom motgångar och då blir man starkare tillsammans.
Allt man lägger ner på sin häst även det som är jobbigt kommer du få igen, så var glad över din häst, det är ju trots allt inte alla som har en egen häst.

men ska gå och sova nu, så ses // Tove O

Rosa reflexer som jag vill ha till Lirka


Vill ha (A)


RSS 2.0