Längtar

För tillfället längtar jag en hel del till nästa vecka då det är Fälttävlansläger. Älskar verkligen ridläger då man jämt har så himla roligt och träffar ny underbara människor med samma intresse. Gillar även att man får rida två pass per dag och ha roliga lektioner. Dessutom kommer det inte alls att vara helt fel att jag ska få ha Mazetti på ridlägret, ska bli så himla roligt då jag kommer få lära känna henne bättre! :)

Den här veckan kommer tyvärr det nog inte bli någon ridning för min del. Så då kommer det vara två veckor som jag inte har ridit alls, har nog aldrig hänt i hela mitt liv känns det som. Så ni kan ju tänka hur mycket jag längtar därför också, för jag vill ju rida flera gånger per dag och varje dag om jag fick välja!

Kommer nog också bli dålig uppdatering bara för att jag inte kommer ha nåt att skriva om, men vi får väl se. Pusshej :)



Mazetti<3


Uppdatering

Har nu uppdaterat min "säljes" sida så gå in där och kolla! Har lagt till tre stycken tävlingssett nu tillsalu :) 

http://lillatoove.blogg.se/s/?tmp=23172653


Lyx VS Budget

John Whitaker ridbyxan kostar 749:-

Hööks ridbyxa Ruby CRW kostar 499;-


Självklart ser jag att Hööks har gjort det igen, alltså tagit efter ett annat märke. Men om jag skulle köpa ett par röda ridbyxor så skulle jag nog ta dom billigare, alltså från Hööks. För jag vet inte helt och hållet när jag skulle kunna ha dom och sen så är det en ridbyxa som verkligen syns och då är det ju bara roligt att ha dom några gånger för sen så vet ju alla att man har sånna. Dock så tycker jag det kan vara otroligt snyggt med röda om man matchar rätt :)


Tack Sandra

Tack Sandra för alla fina bilder du har knäppt!!

Gå gärna in på hennes blogg som hon delar med två till, http://dkrsryttare.blogg.se/




Dressyrträningen

Har inte haft tid eller tillgång till datan först idag, så ska skriva lite om dressyrträningen i söndags. Jag tränade alltså för Marie-louise som verkligen är min favorit tränare i dressyr, för hon förklarar jämt så himla bra. Själva träningen gick faktiskt helt uruselt om jag ska vara ärlig, men det är inte så att jag mådde dåligt efter träningen som jag brukar kunna göra när det gått dåligt. Mazetti var väldigt spänd och hon blev lite smått tjurig när jag krävde av henne och min ridning var inte heller specielt bra. Jag blev så himla spänd i nacken, vilket leder till att jag blir spänd i hela armarna och hård i handen. Men ibland slappnade hon av och blev bättre, så får tänka på den känslan mer. Men det här var faktiskt våran första dressyrlektion så det kan ju bara bli bättre och jag tycker fortfarande att det är lika roligt med Mazetti även efter den lektionen :)

Ni får se en utav dom bättre bilderna så ni kan ju tänka hur det då såg ut på dom dåliga ;)

http://dkrsryttare.blogg.se/ Bild: Tove och Mazetti


http://dkrsryttare.blogg.se/ Bild: Tove och Mazetti
Vist är hon fin då om man bortser hur jag red? :) 
 


Dressyrträning

Hejsan, frösöker uppdatera lite på bloggen nu. Imorgon så ska jag rida dressyr med Mazetti för Marie-Louise å klubben. Tycker det ska bli väldigt roligt eftersom det kommer bli våran första dressyrlektion tillsammans + att jag tycker Mazetti är så himla rolig att rida. Så har nu planerat in vad vi ska ha för grejor, och eftersom jag tycker det är så himla roligt att "klä upp" hästarna så ska Mazetti ha ett vitt miaschabrak och vita benlindor. Jag ska själv matcha med ridbyxor efter schabrakets passboal och sen ha en vit tröja. Har dock inte bestämmt mig än vilket schabrak jag vill ha, men det visar väl sig :)

Det här är iaf ett alternativ på vad hon kanske får ha.  


Pay´n´jump

Igår så var det pay´n´jump på klubben, vilket gillas starkt från min sida. Jag red Mazetti i först 90cm och sen 1m. Jag började att rida fram och skritta väldigt tidigt, och då både jag och Mazetti var lite småtrötta så tog vi det lungt och kollade när dom andra började hoppa fram och så. Väldig lulligt och bra! :)
Sen börjde jag att arbeta henne i trav och jobbade med att väcka upp henne. Gjorde samma sak i galoppen också, testade även att göra något byte, men det funkade inte speciellt bra, så det är en till grej vi ska träna på. Sen så hoppade jag nåt språng när framhoppningshindrena var lägre och sen så väntade jag en stund tills hindrena var på rätt höjd. När jag sen hade hoppat fram på rätt höjd och hon kändes bra så tog vi det lungt tills det var våran tur att gå in.
Själva banan var innomhus, vilket oroade mig lite igår eftersom jag bara har ridit och hoppat Mazetti utomhus. 

I 90cm så funkade alla hindren bra utom att det blev lite konstigt när vi skulle hoppa hinder nr.2 då det blev ett litet missförstånd mellan oss och Mazetti var helt inställd på att hoppa ett annat hinder, så då blev det lite fult men vi hoppade i vilket fall rätt hinder. Sen på det sisit hindret var det några som hade lagt en liten plastanka på en utav bommarna i den oxern, så det såg jag när jag red mot hindret och kollade ner. Så det språnget blev lite konstigt, men som sagt allt annat var bra.

1m startade jag direkt efter, så fort hela banan hade höjts. Mazetti tyckte det var jätte roligt och kunde typ banan redan som det kändes, för det var några gånger hon var så snabb att svänga direkt efter hindrena så jag kom i obalans, men om man bortser från det så flöt allt på och hon kändes riktigt fin.

Så sammanfattningen av allt är att jag är riktigt nöjd med Mazetti och det käns jätte roligt att rida en sådan fin häst som henne och att det blir en skillnad varje gång jag rider henne. Dock så är det ju så himla mycket jag måste förbättre, men om det fortsätter i samma takt så kommer jag snart vara nöjd med min ridning också :)


Foto: Sandra Granlund (dkrsryttare.blogg.se)


Tävling

Igår så var storhäst tävling i Delsbo och jag tävlade både Mystik och Mazetti och jag är jätte nöjd med hela dagen.

Mystik
Med Mystik så tävlade jag en clear round på 90cm. Framrdiningen blev väldigt stressad då jag tävlade Mazetti före. Mamma var snäll och gick med Mystik innan så han var framskrittad och jag bara kunde sätta igång och rida fram. Framridningen la jag upp så att jag började att trava några varv bara och sen så började jag att arbeta honnom i galopp. När han kändes fin och bra i galoppen hoppade jag fram på det lilla hindret några gånger. Sen så hoppade jag han två gånger på räcket och sedan två gånger på oxern.
Väl inne på banan kändes han jättefin, dock så blev han lite på ibland och då var jag inte tillräckligt snabb i handen så det blev några konstiga språng och ett pet. Tog sedan om banan en gång till eftersom jag bara skulle starta han en klass. Och andra gången jag tog banan så kändes det också lika bra och det var några gånger jag inte blev klar med han in på hindret som första gången så det blev ett pet igen.
Men verkligen jätte nöjd med honnom och det kändes som sagt bra.


(Bilder snodda av Sandra Granlund från dagen)


Mazetti Vici
Med Mazetti så tävlade jag både 90cm och 1 meter. Framridningen funkade bra, jag tror hon stoppade bara en gång på räcket och då sa jag till henne och var mer bestämd, men efter det så funkade allt bra. Inne på banan så funkade det mesta riktigt bra, det var väl nån gång som jag inte red helt rätt, men jag är jätte nöjd med henne.
På sisit hindret så blev det lite halvkonstigt dock, men hon hoppade och det blev en felfri ritt.
I 1 meter så fick vi 17fel, vilket inte låter så himla bra. Men det var iaf så att hon stoppade först på tvåan som var ett ljust hinder med ett vitt plank. Sen när jag skulle ta det ígen så la jag till spöet och då släppte jag lite i handen och då vägrar hon. Eftersom hon hoppar inte om man ger lite eftergift, hon vill ha stöd hela vägen. Men sen tredje gången så kom vi över och sen så flöt resten utav banan på riktigt bra. Så fick en massa tidsfel förutom vägringarna, men jag är så himla nöjd ändå och jag gillar verkligen Mazetti starkt, hon är ju så himla fin!<3 





Mazetti

Hejsan, idag blev det att gå upp vid tiotiden för att jag skulle rida Mazetti i Delsbo. Idag så gick det som tur bättre än i lördags, men jag kan inte säga att jag rider henne så bra. Men jag får hoppas det kommer, det borde ju göra det om jag får rida in mig på henne elelr vad man ska säga. Mazetti är ju em jättefin storhäst född 94 och är efter Robin Z, är högt utbildad men som jag har uppfattat det så gör hon inget gratis och hoppar inte ens ett litet hinder om man inte gör rätt och ger henne stöd hela vägen. Tycker själv att hon är svår men idag så gick det som sagt bättre än första gången jag red henne. I framridningen så var hon rätt så spänd och taggad, och det var svårt att få henne att slappna av. Så jag bad Emma att rida henne lite så jag fick se henne rida och det underlättade lite. Började sedan att hoppa rätt så tidigt och i början så blev det rätt många språng som blev konstig och jag hamnade efter och var jätte taskig och drog henne i munnen över språnget, hatar när jag inte ger hästen rätt frihet. Men som sagt blev det bättre efter ett tag. Sen så testade jag att hoppa ett räcke som var på 90cm från början och sen så höjdes det upp till 115cm, dock så när det låg på den höjden så började jag fippla så då vägrade hon och då sänkte vi ner och tog ett språng och sen hoppade vi det utan problem. Sen så skulle jag hoppa en rätt så stor oxer på 1 m och då så blev det från början för svag ridning så då blev det nåt stop och sen så när hon väl hoppade från den dära dåliga galoppen så blev det ett jätte stort språng och jag flög en bra bit kändes det som och som tur var så sattt jag kvar. Men när jag sen väl kom in med bra galopp så blev det ett jätte bra språng. I slutet så hoppade vi en liten bana med lite småtittiga hinder och alla hinder var låga, men hela banan flött på och hon var jättefin så den känslan ska jag ha på lördag :)

Nu så har jag inget mer att skriva, men vi ses :) // Tove O


Tävling

Igår så var det buscupstävling på klubben och dena gång var det hoppning. Jag red först Mr Bean i 80cm och med han gick det jätte bra, även fast jag red slarvigt. Fick fyra fel i omhoppningen pga. att jag inte var tillräckligt tydlig och han bröt ut så då fick vi fyra fel för vägran. Efter jag hade ridit så var det bara att skynda att byta häst till Mystik och rida fram. Med Mystik så gick det också jättebra med tanke på att det var kke sjätte eller femte gånngen jag red honnom i mitt liv. Vi blev i vilket fall dubbel nolla och kom tvåa efter Sandra G och Evita ( Stort grattis till dom!<3) och vi hade bara några tiondelar efter dom vilket gjorde mig jätteglad eftersom dom är så duktiga! Sen så hoppade jag Lätt:C med Mystik som är 1m med stor häst, och på framhoppningen så kändes allt så högt eftersom jag inte haded trännat nå med Mystik. Väl inne på banan så kändes allt bara jobbigt och vi slutade på tolv fel med tre nedslag. Ska i vilket fall tävla en lätt:d (90cm) på dom lokala med honnom.
Sen så kommer ännu en till rolig grej. Emma som äger storhästen Mazetti frågade om jag vill tävla Mazetti på lördag och självklart så vill jag det, så då fick jag åka hem till henne och testa rida henne. Gick dock inte så bra, då jag fick sån press på mig av att rida en sådan fin häst och att bara rida en ny stor häst, men i slutet blev det i vilket fall bättre. I morgon så blir det att iväg och rida henne igen och jag hoppas verkligen att jag kan släppa min nervositet och rida så bra jag kan. Och jag hoppas verkligen att det kommer funka på lördag då jag ska tävla, dock så kan det gå hur som helst.

Men nu ska jag  i vilket fall sova då jag är himla trött :P ses // Tove O

Hjälm!

Hej, tänkte ta upp ett ämne som jag verkligen tycker är självklart, nämligen hjälm.
Allt oftare så ser man elitryttare som inte bär hjälm och det sker i både dressyr och hoppning. Tex. Helena Lundbäck  vägrade att ta på sig hjälmen under en inervju och fotograferingen pga. "den tryckte mot hennes huvud" . Hur sjukt är inte det liksom, hon har ju råd i sånna fall att köpa en hjälm som passar, fast det är ju inte det som var problemet igentligen. Saken är ju den att det är "status" nu att inte rida med hjälmen.
Hur korkad får folk vara säger jag då, det är ju en sådan himla lätt och viktig livsförsäkring och det är ju inte så att det aldrig händer att duktiga ryttare blir avkastade, det händer ju alla. Hästar är djur, som kan bli rädda eller kan få för sig något och slänga av sin ryttare och det spelar ingen roll vem som rider då. Så därför är det så viktigt att alla har hjälmen på och det är väl extra viktigt att världseliten har hjälm på sig som förebilder för alla andra.  Det jag har börjat se allt mer nu är att ryttare sitter och riderm utan hjälm och lägger ut bilder på nätet och tycket att det är jätte coolt, men saken är ju den att det är ju så himla korkat och fel! Varje gång jag ser någon utan hjälm så tänker jag, vilken j*vla tönt! För det är väl allt annat än smart och jag förstår inte tanken med det hela. Okej då om just du vill strunta i hjälmen för att personen inte har specielt högt IQ, men varför ska man lägga upp bilder på det? Man kan väl strunta att sprida vidare det och vara en förebild för alla och ha hjälmen på huvudet.Så vill bara säga att snälla ni behåll hjälmen på och stå emot allt grupptryck som blir, för man vet aldrig när en olycka kan hända.


(Jag kommer aldrig att strunta i hjälmen och jag hoppas ni inte heller gör det)


RSS 2.0