Ridlektion

Igår på ridlektionen så hade vi hoppning med Marit och jag hade Mr Bean. På framridningen så stuntade jag i att ha något spö då jag tycker att han måste uppmärksamma hjälperna lite bättre ochsen när vi skulle börja hoppa så tog jag ett spö ändå för att ha ett där för säkerhets skull. Så när jag började ha spöet så blev han så himla taggad och det kändes som han brukade kännas den första våren jag tävlade honnom så himla kul! <3 Dock så blev han lite på så han tog bettet iblant och bara körde full fart mot hindret och sen märkte han att det inte gick att hoppa och så stannade han, men när jag red riktigt och och inte lät han gå på så var han hur fin som helst! Jag hoppas verkligen att han fortsätter att bli säkrare och finare så allt kommer vara bra tills vi ska tävla i vår :) Så längtar galet mycket nu på att tävla :D

Ska gå nu så ses // Tove O

Ridningen idag

Idag på ridningen så hadde vi Emma eftersom Marit fortfarande är borta. Hade Mr Bean och vi hade dressyr och vi skulle göra en massa övningar för att känna efter och få bättre känsla på hästen. Grymt bra tycker jag då, eftersom det är inget man vanligtvis tränar och som jag verkligen var dåligt på, så det är något jag ska träna, träna och återigen träna :) För något som verkligen gör en duktig är känslan på hästryggen. Mr Bean var stel och stark som vanligt, och så klart blir jag det då och hundra ggr värre än han ungefär. Men sen i slutet slappnade han av riktigt fint och sökte sig näråt  så då var han riktigt fin.

Tyvärr nu så orkar jag inte skriva något mer, då jag är jätte trött, men ses iaf :) // Tove O

Måndag

Måndagar är aldrig en bra dag för då är helgen slut, men jag brukar faktiskt länta till måndagar eftersom jag har lektion då. Idag så vet jag faktiskt inte vad vi har för något på lektionen, jag tror det är dressyr eller markarbete. Så jag hoppas på markarbete. I helgen så har jag inte gjort speciellt mycket. Åkte till Hassela och åkte skidor och kan säga att jag var jätte dålig ^^ Har inte åkt slalomskidor på flera år nu och har blivit så himla ferg att åka och det gör ju så att jag blir sämre, menmen. Det var i vilket fall väldigt roligt att åka igen och hoppas verkligen på att jag kan åka nån gång mer den här vintern :)
Just ja, min hjälm har nu kommit och den passade jättebra, får se om jag kommer börja använda den direkt eller spara den lite till tävlingar. Sen så har jag beställt ett par klarblåa boots från professional choice som kommer att komma framöver nån gång :)

Har tyvärr inte tid att skriva nått mer nu eftersom jag egentligen har svenska, men skriver senare idag när jag har ridit // Tove O

Tömkörning

Idag på ridlektionen fick vi ha tömkörning på ridlektinon och det var verkligen jätte roligt. Marit (ridläraren) är utomlands, så då fick vi ha Arne som är jätte duktig på körning och tömkörning, så det var väldigt bra. Det var dock bara jag, Ida och Sandra som var med på lektionen idag så då kunde vi ha en egen häst var och tömköra hela lektionen. Hästarna vi fick ha var Ellie, Björne och Champange och sen fick vi prova alla och turas om lite.
Ellie var i vilket fall väldigt lätt att tömköra och hon lyssnade bra för hjälperna. Champange var också duktig och lätt, fast han ville inte gå framåt riktigt. Björne som är något större än Champange (shettis) och Ellie (whels + något mer) , medans Björne är en väldigt stor kallblodstravare. I vilket fall var han väldigt rolig att tömköra och han var så himla fin och duktig, dock så var det lite svårare med han att gå slalom och dom saker vi skulle göra eftersom det blev så mycket tajtare med han, men väldigt kul som sagt :)
I slutet så hade vi en liten tävling åt båda hållen, I första varvet så kom Ida och Champange först sen Sandra och Ellie och Jag och Björne sist,men vad gör det liksom när man har kul? :) Sen i det andra varvet så kom Sandra och Ellie först, sen Jag och Björne och sist Ida och Champange.
Kan nog tala för oss alla att den lektionen var väldigt lyckad och vi hade det riktigt roligt :)

ska nu se på film, men ses // Tove O


Håruppsättning

Ja något som jag verkligen vill lära mig och kunna ha på tävlingar, och speciellt dressyrtävlingar är en fin håruppsättnin i en knut. Kan helt ärligt erkänna att jag är världens sämsta på att fixa hår, orkar typ aldrig göra något med mitt hår, oftast så brukar jag bara torka det efter jag har duschat, och sen får det vara så. Men nu har jag bestämmt att jag ska lära mig att göra en snygg knut till tävlingar. Har testat några gånger nu och jag är så dålig så det inte är sant! Men som ordspråket säger "övning ger färdighet" ska jag öva som jag vet inte vad :)
Ska kolla upp lite sidor och hitta beskrivningar hur man gör så jag lättare kan lära mig.

Har hittat en källa där man kan göra en knut utan flätat i, dock tycker jag att det blir snyggare med flätor i knuten om ni förstår hur jag menar. Men så länge så får det här duga att gå efter :)

1.) Börja med att sätta upp håret i en hästsvans så lågt som det går (så hjälmen får plats)




2.) Dela upp hästsvansen i två stora delar




3.) Snurra den ena delen runt den andra




4.) Snurra den andra delen i motsatt varv runt den första. Nu är knuten klar och kom ihåg att säkra knuten med hårnålar.





Källa: http://blogg.aftonbladet.se/12429/perma/621574


Vill också ha köpa hårnålar som man sätter in i håret som pricket över i :)


Dagens vill ha (A)

1.) Rundsytt träns från Hööks, 749:-



2.) Ny plastrong



3.)Swarovski kristaller till min nya hjälm och kke knappar till dressyrkvajen :) 



Beställt

Justja glömde att säga att jag nu har beställt en ny hjälm, testade Sandras idag för att se om jag kunde ha den och om den passade, fast jag har inte beställt en JW utan en svart Weliington classic Charles owen :)
Passade på nu när man fick 25% rabatt på en valfri vara på Cheval ridsport. Så längtar tills den kommer! Sen så funderar jag på om jag ska beställa hem swarovski kristaler och blinga rosetten bak, för det är något som är grymt snyggt! :D
Men man får väl se hur det blir med det :)

Men nu har jag inget mer att skriva så ses // Tove O


<3

Idag red jag dressyrlektion för Marie Louise på Mr Bean. Sandra red också samtidigt på Oscar och det såg jätte bra ut för dom :) Iaf så gjorde vi en massa lösgörande övningar och skänkelvikningar och en massa annat. I början så var Mr Bean lika spänd som vanligt och gick bara rakt upp med huvudet och så, men i slutet efter att ha kommit åt han i vänster sidan, där han är så stel så gick hur bra som helst. Kan inte komma ihåg när han var så här fin senast! <3 Och det är så himla kul när man rider för Marie Louise för det blir jämt en sådan stor skillnad på min ridning om man tex. jämnför med att rida vanlig lektion. Så ett stort plus att jag får rida för en sådan grym tränare, för det gör en sån stor skillnad!

Orkar tyvär inte skriva så detaljrikt, men det är ju alltid något :) // Tove O


RSS 2.0